មឹក គឺជាប្រភេទអាហារគ្រឿងសមុទ្រ ដែលមិនត្រឹមតែមានរសជាតិឆ្ញាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ វាថែមទាំងសំបូរទៅដោយអាស៊ីនខ្លាញ់អូបេហ្គាស្រុីដែលចំបាច់សំរាប់រក្សាបាននូវសុខភាពល្អប្រសើរ៕ ខាងក្រោមនេះគឺជាអត្ថប្រយោជនៃការបរិភោគមឹក៖
- បង្កើនកោសិកាគ្រាប់ឈាមក្រហម
- សំបូរទៅដោយជាតិរ៉ែសំខាន់ៗ និង សារជាតិចិញ្ចឹម ប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន អាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គាស្រុី
- ផ្ទុកជាតិដែកដែលធ្វើអោយមានសុខភាពល្អចំពោះរាងកាយ ក្នុងការបង្កើនបរិមាណនៃកោសិកាគ្រប់ឈាមក្រហម
- ប្រូតេអ៊ីនអេម៉ូក្លូប៊ីននៅក្នុងកោសិកាឈាមក្រហមដើរតួនាទីយ៉ាងចំាបាច់នៅក្នុងការដឹកនាំអុកស៊ីសែនទៅកាន់គ្រប់សរីរាង្គខាងក្នុងនៃរាងកាយ ហេតុនេះវាមានសារះសំខាន់ណាស់ក្នុងការទប់ស្កាត់ជំងឺបេះដូង
0 Comments